Vergif en gevaar

In de natuur gebruiken grote katten hun reuk- en smaakzintuigen om te checken of voedsel eetbaar is of niet. Ze zijn ook voorzichtig wanneer ze iets niet kennen. Je kleine kitten deelt deze instincten, maar door haar natuurlijke nieuwsgierigheid zou ze in aanraking kunnen komen met verf of chemicaliën en deze per ongeluk oplikken tijdens het verzorgen van haar vacht. Jij kan haar helpen om dit te voorkomen!

Achter slot en grendel

Voorkomen is beter dan genezen. Houd dus alle medicijnen, verf en giftige stoffen buiten het bereik van je kitten. Sluit ook steeds de deuren van kelders, garages en zolders.

Opgelet!

Als je kitten iets heeft ingeslikt, houd je haar best in de gaten. Ze zal zich waarschijnlijk verstoppen. Vergiftigingssymptomen kunnen sterk variëren, van ongewone vermoeidheid tot verlamming, rillen en krampen, maar ook diarree, misselijkheid en braken. Vertrouw je het niet? Breng je kitten dan zo snel mogelijk naar de dierenarts!

Elke seconde telt

Als er wel duidelijke tekens van vergiftiging zijn , aarzel dan geen seconde. Ga meteen naar de dierenarts. Weet je welk gif de boosdoener is? Neem het mee.

Vorig artikel Volgend artikel Terug naar KITTENS