Likken

Je katje spendeert uren met zich te likken. Omdat ze het leuk vindt én omdat het goed is voor haar vacht. Die blijft zo lekker zacht en verzorgd, parasieten worden eruit gehaald én het versterkt de sociale banden van je katje.

Leer de verzorgingsrituelen van je kitten kennen. Doet ze het te weinig? Dan is ze misschien wat ziekjes. Maar als ze het té vaak doet, is er meestal meer aan de hand.

Overlikken

Sommige kittens nemen verzorging iets té serieus. Wanneer ze zich vervelen of ongelukkig zijn, kan het likken al snel een ‘tic nerveux’ worden. Hierdoor kunnen haar haartjes gedeeltelijk uitvallen. Probeer erachter te komen waarom je kitten stress heeft en speel hierop in. Het is geen slecht idee om even bij de dierenarts langs te gaan voor een snelle check-up.

Haarbal

Wist je dat de tong van je kitten bedekt is met kleine ‘borsteltjes’? Die verwijderen losse haren en houden haar vacht heel zacht. Je kitten slikt deze haartjes in. En nadien komen ze er weer uit. Niet meteen het leukste zicht, een haarballen brakende poes. Maar er is geen reden om ongerust te zijn: dit is natuurlijk gedrag.

Vorig artikel Volgend artikel Terug naar KITTENS