Klik hier voor meer

Kattenbaktraining

Net als andere katachtigen doet je kitten liefst haar behoefte in alle privacy. Zet haar kattenbak dus op een rustige, veilige plek.

Wanneer ‘moet’ ze?

Leer je kitten hoe ze haar kattenbak moet gebruiken. Heel eenvoudig: til haar op en zet haar in de bak als je merkt dat ze moet gaan. Zet haar sowieso ‘s morgens, ‘s avonds en na elke maaltijd in de kattenbak. Doe dit totdat je kitten zelf de weg vindt naar de kattenbak. En dan kan ze het alleen. Om zeker te zijn dat ze zich goed voelt, gebruik je best kattenbakvulling zoals CATSAN®. Die absorbeert geuren en vormt geen klonten.

Houd de bak proper

In de natuur vinden grote katten hun gezondheid en verzorging heel belangrijk. Je kleine kitten deelt die principes. Zet haar kattenbak dus ver weg van haar eten en drinken. En maak hem elke dag schoon.

Ongelukjes gebeuren
Heeft je kitten plots last van kleine accidentjes? Dit kan de reden zijn:

• haar kattenbak is vuil
• ze wil aandacht
• ze heeft het gevoel dat iemand haar territorium betreedt
• ze heeft haar seksuele rijpheid bereikt

Stopt het niet? Vraag dan je dierenarts hoe je je kitten weer zindelijk krijgt.
Ongelukjes opruimen

Spoel de plek met proper water. Gebruik dan een sopje met 10% biologisch schoonmaakmiddel om de geur weg te krijgen. Vermijd andere producten: de geur van chloor en ammoniak lijkt wat op de geur van kattenurine. Als je hiermee kuist, moedig je wildplassen onbewust aan.

Beloning en succes

Wanneer je kitten haar kattenbak goed gebruikt, prijs haar dan of geef een kleine beloning. Zo linkt ze de kattenbak met iets positiefs. Je moet wat geduld hebben en haar aanmoedigen. Voor je het weet, gaat ze zonder problemen in de bak.

Vorig artikel Terug naar KITTENS