Een reis(je) gepland?

Vakantie of een weekendje weg? Dan zal iemand voor je kitten moeten zorgen. Hier zijn enkele opties:

Kattenpension

Vraag je dierenarts of een vriend die ook een kat heeft welk kattenpension zij aanbevelen. Ga er eerst eens op bezoek om zeker te zijn. Check vooral of het er netjes en proper is. Als je je kitten afzet, geef haar dan een lievelingsspeeltje, deken of bedje mee zodat ze zich op haar gemak voelt in deze nieuwe omgeving.

Eten aan huis

Ga je maar een paar dagen weg? Misschien vind je dan wel iemand die je kitten eten komt geven. Of je kunt een ‘kat-sitter’ service inschakelen: geef hen pas de juiste data door nadat je een schriftelijke overeenkomst hebt afgeloten.

Kat-sitten

Heb je vrienden of familieleden die van katten houden? Vraag een van hen of ze misschien op je kitten willen letten! Zo kan je katje in haar veilige en vertrouwde omgeving blijven. Geef je kat-sitter duidelijke instructies over je kittens dagelijkse routines én zeg waar ze zich het liefst verstopt.

Mee op het vliegtuig

Ga je op reis en mag je kitten mee? Bespreek dan met je luchtvaartmaatschappij de vereisten en beperkingen. Vraag ook aan je dierenarts wat je nodig hebt. Zo heb je misschien een paspoort voor huisdieren, een gezondheidscertificaat en vaccinaties nodig, afhankelijk van je reisbestemming.

Vorig artikel Volgend artikel Terug naar KITTENS