Voorstellen aan andere katten en huisdieren

In het wild hebben de grote familieleden van je kitten weinig contact met buitenstaanders. Om te jagen en te overleven rekenen ze volledig op zichzelf. Je kleine kitten is van nature ook zo. Het is dus belangrijk dat je haar helpt wennen aan een leven met andere katten of (huis)dieren.

Invasie van het territorium

Als je al een volwassen kat hebt, kan een nieuw kitten voor wat rivaliteit zorgen. Katten zijn immers erg op hun territorium gesteld. Verwacht je dus aan een aanpassingsperiode: de 2 katten moeten nog aan elkaar wennen. Wees geduldig en maak je geen zorgen. Uiteindelijk leren ze wel met elkaar overeen te komen. En met wat geluk worden ze zelfs dikke vrienden die gezellig samen in de zetel kruipen, en die elkaars vacht helpen verzorgen!

Een kitten voorstellen aan een hond

Heb je een hond? Dan is het meestal gemakkelijker om een kitten in huis te nemen dan een volwassen kat. Overweeg misschien om een goede bench te kopen voor je kitten: zo is je nieuwe kleine kattenvriend goed beschermd. Als het nodig is, kun je de hond aanlijnen om hem in bedwang te houden. Schrik niet als je kitten ‘blaast’ naar je hond, dat is heel normaal gedrag. Het beste is om de dieren gewoon te laten doen. Na een paar weken hebben ze elkaar meestal aanvaard.

Een kitten voorstellen aan kleinere huisdieren

Heb je cavia’s, woestijnratjes of konijnen? Dan is het belangrijk om hen niet uit hun kooi te laten als je kitten in de buurt is. Zorg ervoor dat al je dieren aparte leefruimtes hebben, genoeg eten en water, en dat jij en je gezin ze veel liefde en aandacht geven. Zo kan iedereen gelukkig samenleven!

Vorig artikel Volgend artikel Terug naar KITTENS