Settelen

Je kitten mag mee naar huis. Joepie! Haar komst verandert je leven! Zorg dus dat je alles in huis hebt om er voor je kitten een echte thuis van te maken. Heb je kinderen of een andere kat? Laat hen dan rustig kennismaken. Als je alles stap voor stap doet, zal het niet lang duren voor iedereen gelukkig samenleeft!


Sst!

Breng je je kitten de eerste keer mee naar huis, houd het huis dan zo rustig mogelijk. Wees niet verbaasd als het beestje verlegen wegkruipt. Toon je kitten haar ruimte, en laat haar die op haar eigen tempo ontdekken. Je nieuwe huisgenoot laat het je wel weten als ze klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Je kitten optillen

Pak je kitten vanaf het begin vaak op. Win haar vertrouwen door haar zachtjes op te tillen, terwijl je haar achterpootjes ondersteunt. Gebruik je arm om haar gewicht te ondersteunen. Zo kun je haar met je vrije hand zachtjes strelen. De zelfstandige aard van je kitten zorgt ervoor dat ze gaat en staat waar ze wil. Merk je dat ze zich uit je arm probeert te wringen? Laat haar dan zachtjes gaan.

Je kitten voorstellen aan andere katten

Heb je andere katten? Pak de eerste ontmoeting dan voorzichtig aan. Met deze tip verloopt het vlot. Wrijf je nieuwe kitten in met een stuk kledij dat naar jou ruikt. De vertrouwde geur helpt de andere kat(ten) om je nieuwe kitten te aanvaarden.

Zorg ervoor dat zowel je kat als je kitten hun onafhankelijkheid behouden. Geef hen aparte etensbakjes, manden en kattenbakken.

Vorig artikel Volgend artikel Terug naar KITTENS