Kittens en kinderen

Heb je kinderen? Dan worden ze zeker snel verliefd op dit nieuwe kleine vriendje. Als ze luidruchtig zijn, veel rondlopen of je kitten té vaak aaien dan wordt ze bang. Stel dus meteen een paar duidelijke regels op. Zo leren je kinderen hoe ze rustig kunnen spelen met je katje.

Het Kitten Spel

Het Kitten Spel is een toffe manier om je kinderen de wereld te laten zien door de ogen van je kitten. Laat ze hurken op hun handen en knieën, met hun gezicht dicht bij de vloer, alsof ze een kitten zijn. Heb je meer dan één kind? Laat eentje dan op de vloer blijven, terwijl de anderen rondlopen. Daarna is het tijd om te wisselen. Zo ervaren ze hoe groot de wereld lijkt voor hun kleine vriendje.

Spelen met een knuffel

Wil je je kids tonen hoe ze op een goede manier met de kat omgaan? Geef hen dan eerst een speelgoedkitten! Moedig hen aan om het speelgoeddier voorzichtig te behandelen en toon het verschil tussen strelen, lichte klopjes geven en slaan. Je kan ook meteen tonen waar je kitten graag geaaid wordt.

Waar strelen?

Je kitten vindt het zalig als je over haar oren, borst, nek en rug streelt. Laat je kinderen het buikje of de achterpoten van je kitten niet aaien. Die zijn heel gevoelig! Leer je kinderen ook letten op de signalen die je kitten uitzendt als ze het spelen beu is.

Eerste ontmoetingen

Vertel je kinderen dat ze heel voorzichtig moeten zijn met je nieuwe kitten. Herinner hen eraan om kalm, zacht en lief met haar te zijn. Blijf erbij wanneer ze samen spelen, en houd de speeltijd kort en leuk.

Mooi spelen

Als je kitten gesetteld is, toon je kinderen dan hoe ze best met haar spelen. Geef hen speeltjes aan een touwtje en vertel hen dat ze voorzichtig moeten zijn met hun handjes! Laat je kitten altijd weggaan als ze er genoeg van heeft. Net zoals peuters worden kittens snel moe en hebben ze regelmatig nood aan een dutje.

Vorig artikel Terug naar KITTENS