Jong geleerd

Wat je kitten meemaakt in de eerste maanden van haar leven, beïnvloedt ook haar verdere leven. Hoe meer positieve ervaringen ze opdoet in deze periode, hoe opener ze later zal zijn en hoe meer vertrouwen ze zal hebben als volwassen kat.

Mama poes heeft altijd gelijk

Mama poes leert haar kittens hoe ze moeten overleven, hoe ze zich moeten verzorgen én ze geeft hen zindelijkheidstraining.

Jong geleerd, oud gedaan

Als je kitten 8 weken oud is, heeft ze al heel wat geleerd van haar moeder. Daarna is het jouw beurt! Je nieuwe vriend is een natuurlijke jager die enkel op zichzelf vertrouwt om te overleven. Het is aan jou om haar jachtinstinct te begeleiden, haar het juiste gedrag aan te leren en haar vertrouwen te winnen.

Leven met jou en je gezin

Het karakter van je kitten wordt gevormd tussen de tweede en de zevende week van haar leven. Als ze in die periode veel contact heeft met mensen is ze later minder verlegen. Is het de bedoeling dat je kitten een echte gezinskat wordt? Dan moet je vanaf dag 1 tijd investeren om met haar te praten, haar te aaien en met haar te spelen.

Alledaagse voorwerpen

Het dagelijks leven zit vol dingen die vreemd zijn voor je kitten: in de auto zitten of jou zien stofzuigen. Zorg dat ze dit zo vroeg mogelijk gewoon wordt. Hoe meer je je kitten aan het dagelijks leven blootstelt, hoe zelfzekerder ze zal zijn.

Variëren met smaak

In de natuur hebben grote katten ervaring met heel wat smaken en texturen. Laat je kitten dus ook veel verschillende dingen proeven. Zo kan je later makkelijk haar dieet variëren. WHISKAS ®; Kitten Compleet Versheidszakjes en droge voeding vind je in verschillende smaken. Ze zijn niet alleen lekker, maar zitten ook vol voedingsstoffen die je kitten nodig heeft om goed te groeien.

Volgend artikel Terug naar KITTENS