Klik hier voor meer

Jong geleerd

Wat je kitten meemaakt in de eerste maanden van haar leven, beïnvloedt ook haar verdere leven. Hoe meer positieve ervaringen ze opdoet in deze periode, hoe opener ze later zal zijn en hoe meer vertrouwen ze zal hebben als volwassen kat.

Hoe meer je je kitten aan het dagelijks leven blootstelt, hoe zelfzekerder ze zal zijn.

Mama poes heeft altijd gelijk

Mama poes leert haar kittens hoe ze moeten overleven, hoe ze zich moeten verzorgen én ze geeft hen zindelijkheidstraining.

Meer details

Settelen

Je kitten mag mee naar huis. Joepie! Haar komst verandert je leven! Zorg dus dat je alles in huis hebt om er voor je kitten een echte thuis van te maken.

Breng je je kitten de eerste keer mee naar huis, houd het huis dan zo rustig mogelijk.

Heb je kinderen of een andere kat? Laat hen dan rustig kennismaken. Als je alles stap voor stap doet, zal het niet lang duren voor iedereen gelukkig samenleeft!

Meer details

Voorstellen aan andere katten en huisdieren

In het wild hebben de grote familieleden van je kitten weinig contact met buitenstaanders. Om te jagen en te overleven rekenen ze volledig op zichzelf.

Als je al een volwassen kat hebt, kan een nieuw kitten voor wat rivaliteit zorgen. 

Je kleine kitten is van nature ook zo. Het is dus belangrijk dat je haar helpt wennen aan een leven met andere katten of (huis)dieren.

Meer details

Een band opbouwen met je kitten

Hoe meer tijd je doorbrengt met je kitten, hoe sneller je haar leert kennen en waarderen.

Je kitten zal snel de routines in je huishouden kennen.

Je huis en de natuur zijn heel verschillend. Toch toont je kitten instinctief vaak hetzelfde gedrag als haar familie in het wild. Als je haar instinct begrijpt, is het voor haar makkelijker om jou als haar nieuwe familie te zien.

Meer details

Kittens en kinderen

Heb je kinderen? Dan worden ze zeker snel verliefd op dit nieuwe kleine vriendje. Als ze luidruchtig zijn, veel rondlopen of je kitten té vaak aaien dan wordt ze bang.

Vertel je kinderen dat ze heel voorzichtig moeten zijn met je nieuwe kitten.

 Stel dus meteen een paar duidelijke regels op. Zo leren je kinderen hoe ze rustig kunnen spelen met je katje.

Meer details
X