Je kittens dieet

Je kitten is, net als haar verre familie, een echte vleeseter. Haar tanden, tong en spijsvertering zijn speciaal ontwikkeld om vlees te eten. Om aan haar natuurlijke behoeften te voldoen, moet haar dieet dus in orde zijn.

Als carnivoor heeft je katje veel eiwitten nodig, samen met heel wat andere voedingsstoffen. Omdat je kitten zo snel groeit, heeft ze van bepaalde voedingsstoffen meer nodig dan een volwassen kat. Zo moet er een juiste verhouding tussen calcium en fosfor zijn.

Eiwitten

Eiwitten zijn essentieel voor een gezonde groei, spiermassa, vacht, huid én nagels. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Hiervan zijn er enkele die je kitten niet zelf kan produceren. Dit zijn essentiële aminozuren, zoals bijvoorbeeld taurine en arginine. Die moet je dus in haar dieet voorzien.

Essentiële vetzuren

Je kitten heeft essentiële vetzuren nodig om haar huid, vacht, voortplantingsorganen en metabolisme gezond te houden. Ze zijn een belangrijke bron van energie én voegen smaak toe aan haar maaltijden!

Vitaminen

Vitaminen zijn goed voor de ontwikkeling van je kittens botten, haar zicht en haar metabolisme. Er zijn heel wat vitaminen en elk heeft een specifieke rol. Stel: je katje verwondt zich aan haar pootje. De ene vitamine zal dan het bloeden stelpen, terwijl de andere de huid herstelt.

Mineralen

Mineralen zorgen voor sterke botten en tanden. De belangrijkste mineralen voor je kitten zijn calcium, fosfor, kalium, natrium, chloride en magnesium. Je vindt ze in precies de juiste hoeveelheden in kittenvoer.

Koolhydraten en vezels

Je kitten gebruikt koolhydraten als energiebron. Vezels helpen dan weer bij de spijsvertering.

Je merkt het meteen. Het is zeer belangrijk om je kitten een volledig en evenwichtig dieet aan te bieden. WHISKAS® Kittenvoer helpt je hierbij. Zo krijgt je kleine vriend de nodige eiwitten en voedingsstoffen om op te groeien tot een gezonde, gelukkige kat.

Volgend artikel Terug naar KITTENS