Gezonde tanden

Je kitten is een echte carnivoor. Haar tanden zijn niet gemaakt om vlees te kauwen, wél om het te snijden en te scheuren. Net als haar grote neven heeft je kleine vriend gezonde tanden nodig om te eten, en om zich te verzorgen.

Regelmatige controles

Het gebit van je kitten moet schoon en proper zijn. Haar tandvlees moet een gezonde roze kleur hebben. Merk je rond de tanden en het tandvlees roodheid? Bel dan naar je dierenarts. Soms kunnen stukjes voedsel en bacteriën leiden tot tandplak.

Check vanaf het begin geregeld de mond van je kitten. Zo is ze dit gewend als je later haar tanden moet schoonmaken.

Tandenpoetsen

Om de tanden van je kitten te poetsen heb je een kleine tandenborstel en katvriendelijke tandpasta nodig. Koop dit gewoon in een goede dierenwinkel of bij je dierenarts. Laat je kitten likken aan de tandpasta op de tandenborstel. Zo raakt ze gewend aan de smaak. Beweeg dan de tandenborstel langs 1 kant naar de achterste tanden toe. En dan de andere kant. Probeer dit minstens 1 keer per week te doen.

Speciale voeding

Het is een goed idee om je kitten goede droge voeding te geven, zoals WHISKAS® Kitten Droge Brokjes. Die bevatten extra calcium om de tanden gezond te houden. De vorm en de grootte van elk brokje zijn afgestemd op je kittens mondje. En de schurende textuur? Die is goed voor haar tanden en tandvlees!

Vorig artikel Volgend artikel Terug naar KITTENS