Vlooien en wormen

Symptomen en behandeling van vlooien

Vlooien zijn gemakkelijk te spotten én te behandelen. Deze bruinzwarte insecten zie je bewegen in de vacht van je kitten. Je vindt ook zwarte stipjes in haar vacht: dat zijn de uitwerpselen van vlooien. Krabt of bijt je kitten zichzelf vaak? Dan check je haar best eens op vlooien.

Je dierenarts geeft je graag advies. Je kunt ook een standaard vlooienbehandeling kopen in elke goede dierenwinkel. Kijk dan wel of het product ook geschikt is voor kittens. Koop genoeg om je hele huis aan te pakken. Vlooien blijven immers niet alleen in de vacht van je kitten zitten. Zie het als een grote lenteschoonmaak en ga grondig over alle tapijten, stoelen en zetels met je stofzuiger en sprays.

Wormen - symptomen en behandeling

Kijk uit voor spoelwormen en lintwormen. Spoelwormen doen de maag van je kitten opzwellen waardoor ze moet braken. Lintwormen lijken op rijstkorrels. Je vindt ze in de kattenbak of rond het achterwerk van je kitten.

Als je wormen ontdekt, geen paniek. Ze zijn makkelijk te behandelen én te voorkomen. Als je kitten 5 tot 12 weken oud is, kan je haar 2-wekelijks behandelen. Later moet je dit maar om de 3 tot 6 maanden doen. Vraag je dierenarts om advies als dat je geruststelt.

Vorig artikel Volgend artikel Terug naar KITTENS