Houd haar vacht in topconditie

Haar leven lang spendeert je kat een groot deel van haar dag aan zichzelf schoonlikken: zo houdt ze haar vacht mooi, versterkt ze haar sociale banden én houdt ze parasieten weg.

Hoe ouder je kat wordt, hoe moeilijker het wordt om haar vacht even glanzend en gezond als vroeger te houden. Als ze haar verzorging verwaarloost, wordt haar huid schilferig en komen er grijze of witte haartjes piepen.

Help haar zich te verzorgen

Je hebt je kat waarschijnlijk al altijd geborsteld of gekamd, wat tot een hechte band heeft geleid. Blijf dit zeker doen nu ze wat ouder wordt. Het helpt haar om haar vacht glanzend gezond te houden én haar huid zacht. En vergeet niet dat je met je oudere kat iets voorzichtiger moet omspringen dan toen ze nog een jong ding was.
 
In de knoop

Als de vacht van je kat serieus in de war en samengeklit is, is het ook voor jou moeilijk om de knopen eruit te halen. Bovendien is het geen leuke ervaring: niet voor jou, maar ook niet voor je kat. Is het echt te erg? Ga dan naar de dierenarts, hij zal de meest hardnekkige knopen of klitten eruit knippen.

De juiste voeding

Wat je kat eet is belangrijk voor de conditie van haar vacht. Als ze ouder wordt, neemt ze misschien niet meer alle voedingsstoffen op die ze nodig heeft om haar vacht in topconditie te houden. Zorg er dus voor dat je kat aangepaste voeding voor haar leeftijd krijgt. Het WHISKAS® Senior gamma is speciaal samengesteld om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van oudere katten: met zink en linolzuur in precies de juiste hoeveelheden. Zo geniet je kat ook op latere leeftijd van een gezonde huid en vacht.

Terug naar 7+ JAAR