Wanneer is je kat een senior?

Als je kat 7 jaar is, merk je waarschijnlijk niet veel verschil in haar gedrag. De meeste katten worden trouwens makkelijk 13-17 jaar oud. Veel kans dus dat je kat nog even actief, gezond, onafhankelijk en nieuwsgierig is als vroeger.
Het lijkt misschien wel alsof ze nooit ouder wordt.

Toch veranderen haar voedingsbehoeften rond de leeftijd van 7 jaar. En met de juiste voeding kan je bepaalde gezondheidsproblemen vertragen of zelfs voorkomen. Blijf je kat, zoals je dat haar hele leven al doet, dus zeker goed verzorgen.

Daarbij is het belangrijk om het dieet van je kat op het juiste moment aan te passen. Stel het niet uit, want zo geef je haar nog vele gezonde jaren extra. En zie haar niet als een golden oldie: ze is in de fleur van haar leven!

Typische gezondheidsproblemen bij senior katten

• Hartproblemen
• Verminderde nierfunctie
• Slecht zicht
• Moeite om huid en vacht gezond te houden

De juiste voeding voor haar leeftijd

Met de juiste voeding, aangepast aan haar leeftijd, heeft poeslief meer kans om in topconditie oud te worden.
Zo bevat het Whiskas® 7+ gamma bijvoorbeeld meer taurine voor een gezond hart én de juiste hoeveelheden fosfor om haar blaas gezond te houden! Zink en linolzuur zijn dan weer een topcombinatie voor een prachtig glanzende vacht.

Nat versus droog voer

De juiste mix van natte en droge voeding houdt je senior kat lang(er) gezond. Droogvoer bevat alles wat je kat nodig heeft, maar vergeet niet dat ze van nature een roofdier is dat leeft van de jacht. Mocht ze in het wild leven, dan zou ze haar prooi smakelijk oppeuzelen. Ze zal het je dus in dank afnemen als je haar af en toe op een stukje vlees trakteert.
Nat voer bevat de smaak en de textuur die ze graag heeft. En het is een belangrijke bron van water, héél belangrijk voor je senior kat. Water houdt haar nieren gezond én het helpt om haar gewicht op peil te houden.
Whiskas® adviseert dan ook een mix van 15g droge voeding voor elke 100g natte voeding.

Volgend artikel Terug naar 7+ JAAR