Je oudere kat eten geven

Het natuurlijk gedrag verandert niet naarmate ze ouder wordt. Waarschijnlijk blijft ze jarenlang actief en nieuwsgierig. Soms is het maar moeilijk te geloven dat ze écht wel ouder wordt.

Met de leeftijd veranderen haar voedingsbehoeften. Als ze 7 jaar is, schakel je best over naar een voeding die speciaal is samengesteld voor haar leeftijd. Zo is er bijvoorbeeld Whiskas® Senior met extra taurine om het zicht van je kat scherp te houden en haar hart gezond. Zink en linolzuur zorgen dan weer voor een gezonde huid en een mooie vacht. En de juiste hoeveelheid fosfor is goed voor haar urinewegen.

De juiste voeding voor je oudere kat

Lust je kat haar voeding precies niet meer zo graag? Dat kan een teken zijn dat ze aan verandering toe is. Je wil haar eten geven dat ze lekker vindt en waarmee ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. We bevelen graag het Whiskas® Oh So…Senior gamma aan. Met smakelijke variëteiten vis of vlees. Zo heeft je kat alles wat ze nodig heeft om gezond van haar oude dag te genieten.

Een betere spijsvertering

Je oudere kat verteert haar eten misschien niet zo makkelijk als vroeger. Dat betekent ook dat ze voedingsstoffen minder goed opneemt. Een aangepast dieet helpt haar lichaam met deze veranderingen om te gaan. Een hele verbetering voor haar levenskwaliteit en -verwachting.

Let op haar gewicht

Omdat je kat minder actief is dan vroeger komt ze wellicht wat bij. Maar als ze last heeft van haar spijsvertering kan ze ook vermageren. Hou haar gewicht dus in de gaten en voel regelmatig met je handen aan haar lenden.

Denk je dat ze te veel of te weinig weegt? Pas haar porties aan. Of bespreek het met je dierenarts.

Terug naar 7+ JAAR