Spelen met een oudere kat

Spelen is dé manier om de jachtskills van je kat te oefenen. Dit natuurlijk gedrag verandert niet als ze ouder wordt. Veel kans dat je kat haar speeltjes achterna blijft zitten en dat ze verstoppertje blijft spelen tot haar pootjes haar niet meer kunnen dragen.

Je merkt wel dat je kat vlugger moe is. Ze heeft minder energie en ze speelt minder. Daaraan zie je dat ze écht wel ouder wordt.

Zalig chillen

Oudere katten kiezen vaak eerder voor hun knusse warme hoekje in de zetel dan voor avonturen buitenshuis. En die maffe spelletjes die jullie ooit zo vaak samen speelden, zijn haar soms wat te veel. Veel kans dat dit pas gebeurt wanneer ze echt heel oud is; jullie hebben dus gerust nog jaren speeltijd voor de boeg.

Houd haar geïnteresseerd

Een kat bezighouden, is af en toe een voltijdse job. En als ze ouder wordt, vraagt het vaak nog meer tijd. Experimenteer met verschillende speeltjes: de kans is groot dat je er eentje vindt dat ze nog leuk vindt, ook al kan ze zich minder lang concentreren. Forceer niets: het is de bedoeling dat je kat er plezier aan beleeft en jij ook.
Terug naar 7+ JAAR