Zomerse verkoeling

Net als haar familie in het wild ligt je kat graag lang uitgestrekt van de zon te genieten. Soms vindt ze het zelfs zó leuk dat ze er een zonneslag aan overhoudt. Ook zonnebrand is een risico op een warm terras, zéker als je kat een lichtgekleurde vacht heeft en een roze neus of huid.

Dus, als de zomer eraan komt zorg er dan voor dat je kat, net als jezelf, met mate zont. Het goede nieuws is dat er tal van manieren zijn om je kat koel te houden.

Omgaan met een zonverslaafde kat

Zorg voor schaduw op haar favoriete zonplekken. Van kartonnen dozen maak je al gauw een geweldige zomerse schuil- of slaapplaats.

Is je kat echt eigenwijs? Dan blijft ze misschien tóch liefst lekker languit in het zonnetje liggen. Als je je zorgen maakt, probeer je kat dan binnen te houden tijdens de warmste zomeruren.

Zonnecrème

Is je kat een onverbeterlijke zonneklopper? Dan is het verstandig om preventief wat zonnecrème op haar oortjes te smeren. Poeslief zal daar vaak niet echt blij mee zijn. Veel kans dat ze de crème probeert op te likken. Gebruik dus zeker een zonnecrème die geschikt is voor katten en niet giftig is.

Serre

Heb je een serre? Houd dan tijdens de zomer de deur gesloten voor je kat. Check regelmatig of ze er niet opgesloten zit: als ze er vastzit tijdens de warme zomermaanden kan ze bevangen raken door de hitte. Laat haar liever ook niet zonnebaden op het dak van je serre; door het extra gewicht zou het glas kunnen breken.
Vorig artikel Terug naar 1+ JAAR