Een katvriendelijk huis

Net als haar familie in het wild spendeert je kat veel tijd aan het verkennen en beschermen van haar territorium: jouw huis, dus! Hoe maak je je huis zo katvriendelijk mogelijk? Zorg dat ze haar instinct kan volgen. Hier vind je een aantal tips.

Binnen en buiten

Een kattenluik is geweldig. Zo komt en gaat je onafhankelijke kat wanneer ze maar wil. Een kattenluik met een transparante flap is ideaal. Wil je geen modderige poten in huis? Leg dan een deurmat. Poeslief zal er maar al te graag haar nageltjes aan scherpen. 

Tapijten

Met een kat in huis is het een goed idee om na te gaan welke vloerbekleding je hebt. Gesneden pool-tapijt is beter omdat de lussen losgesneden zijn: het komt niet zo gemakkelijk los als bouclé en het trekt minder kattenhaar aan. Algemeen geldt: hoe meer wol je tapijt bevat, hoe beter.

Harige situaties

Je kat verliest haartjes gedurende haar hele leven. Je kan dit ook in je voordeel gebruiken. Om haar vertrouwd te maken met een nieuwe mand of een ander deken kan je er wat kattenhaar inleggen. Doe dat bijvoorbeeld als je je kat net geborsteld hebt.

Onder het bed

In het wild hebben de meeste grote katten een eigen schuilplaats. Ze herstellen er in alle rust en privacy van een ziekte of letsel. Jouw kat is net hetzelfde. Daarom verstopt ze zich zo graag onder de zetel of onder je bed. Zorg dus voor minstens 1 bed of zetel op pootjes. Je kat zal het als haar natuurlijke en veilige schuilplaats beschouwen.

Terras

Heeft je woning een balkon of terras? Beveilig dit dan met een fijn gaas (kippendraad). Zo geniet je in alle veiligheid samen met je kat van het uitzicht.
Volgend artikel Terug naar 1+ JAAR