Deze voedingsstoffen heeft je kat nodig

Katachtigen in het wild krijgen de voedingsstoffen die ze nodig hebben via hun prooi. Je kleine vriend heeft hetzelfde instinct: ze eet haar vangsten op. Maar ze vertrouwt vooral op jou voor een gezond en evenwichtig dieet. Weten wat ze nodig heeft, is dus belangrijk.

Groeivitamines

Om optimaal te functioneren, heeft je kat vitamines nodig. Die zijn goed voor haar ogen, botten én voor haar hele metabolisme. Elke vitamine heeft een functie. Als ze zich bijvoorbeeld aan haar pootje verwondt, stelpt de ene vitamine het bloeden en helpt de andere haar huid genezen. 

Kattenvoer met lever, nieren, gist en granen levert heel wat vitamines. Zo bevat Whiskas® Volwassen Voeding alle vitamines die poeslief nodig heeft.

Mineralen voor sterke botten

Mineralen zorgen niet alleen voor sterke tanden en botten. Ze hebben een gunstige invloed op de werking van het metabolisme van je kat. Maar teveel is nooit goed: een teveel aan mineralen is moeilijk op te nemen.

Calcium, fosfor, kalium, zout en magnesium zijn de belangrijkste mineralen voor je kat. Daarnaast heeft ze in mindere mate ook ijzer, koper, mangaan, zink en selenium nodig.

Kattenvoer met vis, vlees, lever en granen zijn een goede bron van mineralen. Als je haar Whiskas® geeft, krijgt ze alle mineralen die ze nodig heeft in de juiste hoeveelheid. Dat maakt supplementen overbodig.

Essentiële vetzuren voor een goede gezondheid

Je kat heeft essentiële vetzuren nodig om haar huid, vacht, voortplantingssysteem en metabolisme gezond te houden. Vetten en essentiële vetzuren zijn niet alleen een belangrijke bron van energie en van vitamines A, D, E en K: ze maken haar maaltijden ook extra smakelijk.

Kattenvoer met dierlijke vetten en plantaardige oliën zijn een prima bron van vetten en essentiële vetzuren.

Koolhydraten en vezels voor een goede spijsvertering

Je kat zet de koolhydraten die ze eet om naar energie. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering en zorgen voor een gezonde ontlasting. Kattenvoer met granen zoals rijst, maïs en tarwe zijn een goede bron van koolhydraten en vezels.

Eiwitten voor kracht

Je kat heeft eiwitten nodig voor een gezonde groei en sterke spieren. Eiwitten vind je in meeste levende weefsels: zoals haar, huid, nagels én spieren. Eiwitten leveren de essentiële aminozuren die je kat nodig heeft om fit en gezond te blijven. Het lichaam van je kat bevat duizenden eiwitten, die elk een andere functie hebben.

Je vindt veel eiwitten in kattenvoer met vlees, vis, eieren, granen en gist.

Wil je je kat op een eenvoudige manier gezond eten geven? Kies dan voor de maaltijden van Whiskas®. Zo geniet ze elke dag van een perfect uitgebalanceerd dieet met alle voedingsstoffen die ze nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven.
Volgend artikel Terug naar 1+ JAAR