Kattenspeeltjes

Je kat is een geboren jager, net als haar familie in het wild. Door met haar te spelen oefen je haar jachtinstinct, het is een geweldige manier om haar fit te houden én je geniet zo van wat qualitytime met poeslief.

Samen spelen is leuk, maar katten zijn moeilijker te plezieren dan honden. De beste manier om je kat geïnteresseerd te krijgen, is haar de indruk geven dat het háár idee was om te spelen.

Allemaal touwtjes

Dankzij haar jachtinstinct is poeslief gefascineerd door alles wat op een prooi lijkt. Speelgoed aan een touwtje vindt ze de max. Bengel het voor haar ogen en kijk hoe haar innerlijke jager ontwaakt. Varieer wat je aan het touwtje hangt: een veertje, een balletje of een speelgoedmuis zijn goed voor heel wat fun! Pas wel op voor haar scherpe nageltjes.

Je eigen speelgoed maken

Een fortuin uitgeven aan kattenspeeltjes is niet nodig. Reageert je kat bijvoorbeeld op het geluid van ritselend papier? Geef haar dan een grote papieren zak om mee te spelen: uren plezier verzekerd. Tip: stop er wat speelgoed in om het nog leuker te maken.

Dit eenvoudig speelgoed maak je zelf:

°  een stevige kurk
°  lege buizen inpakpapier met een kleurrijk touwtje
°  oude tennisballen
°  oude sokken gevuld met overschotjes stof

Slimme doos

Je kat entertainen is simpel: geef haar een kartonnen doos. Die dient niet alleen als pretpark, maar biedt op warme zomerdagen ook de nodige bescherming tegen de zon. Heb je meerdere katten? Veel kans dat ze er zich verstoppen om van daaruit hun vriendjes ‘aan te vallen’.

Met een gat in de zijkant van de doos wordt het spel nóg leuker. Kies wel een stevig exemplaar dat je kat niet stuk kan bijten.Volgend artikel Terug naar 1+ JAAR