Binnen spelen

Je kat houdt van jachtspelletjes, maar ze verkent ook graag haar territorium. Voorzie daarom enkele klimplekken in huis. Zo krijgt ze lichaamsbeweging én wordt ze uitgedaagd, zelfs als er geen speeltjes zijn. Krabpalen en klimrekken zijn hiervoor ook geweldig.

Kat en muis

Misschien moedigt je kat je zelfs aan om haar achterna te zitten. Sommige katten doen dit elke dag op vaste tijdstippen. Meestal ’s avonds als ze goed wakker zijn. Loopt je kat langs je heen en stopt ze zich dan snel weg achter de gordijnen? Volg haar, gluur achter een gordijn en kijk wat ze doet. Ze zal ze zich snel ergens anders gaan verstoppen: het kat- en muisspel is begonnen!

Pak het!

Sommige katten genieten evenveel van een apporteerspelletje als honden.  Misschien is je kat ook zo! Test het even. Wedden dat ze deze katachtige versie van het traditionele hondenspel leuk vindt? Zo begin je eraan:

° kies een klein, licht speeltje waar je kat graag mee speelt.
°  roep haar terwijl je het speeltje op en neer gooit in je hand.
°  laat haar zien hoe leuk het speeltje is.
°  ga zitten, en zorg dat poeslief het speeltje ziet. Gooi het weg in de richting van je kat en laat haar ermee spelen.
°  net vóór het haar gaat vervelen, roep je haar weer en raap je het speeltje op.
°  herhaal dit vanuit je stoel.
°  doe dit zo’n 10 minuten, 2 keer per dag. Met wat geluk brengt ze na een tijdje het speeltje zelf terug.

Eens je kat het spel door heeft, kan je wat variëren. Gooi het speeltje bijvoorbeeld achter de zetel: zo komt haar natuurlijke jachtinstinct boven!
Vorig artikel Terug naar 1+ JAAR