Met je kat naar de dierenarts

Je kat is van nature onafhankelijk. Net als haar familie in het wild is ze het gewend om voor zichzelf te zorgen. Maar soms heeft ze wat hulp nodig. Daarom is het belangrijk dat je naar de dierenarts gaat als je bezorgd bent over haar gezondheid.

Bewaar de gegevens en openingsuren van je dierenarts in je (online) adresboek en in je gsm. Als je er niet meteen geraakt, kan de dierenarts je telefonisch advies geven.

Vooruit denken

Denk je dat je kat een verdoving nodig heeft? Geef haar dan geen eten of drinken. Probeer je dierenarts te verwittigen, óók als het een noodgeval is. Zo weet hij dat je eraan komt en kan hij zich voorbereiden.

Comfortabele reis

Om je kat veilig te vervoeren, moet je haar ergens inzetten. Een reismand is ideaal. Heb je er geen? Gebruik dan een sterke kartonnen doos mét deksel, zodat ze er niet uit kan en maak er een paar ventilatiegaatjes in.

Je wil natuurlijk dat je kat zich comfortabel voelt tijdens de rit, maar leg niet te veel kussens in de draagmand of doos. Anders is er geen plaats meer voor je kat! Leg er een oude trui in, of wat krantenpapier.

Probeer kalm te blijven, óók als het een noodgeval is. Het kalmeert je kat als je zacht tegen haar praat. Als het om een routinebezoekje gaat, kan je haar ook een speeltje geven.
Vorig artikel Terug naar 1+ JAAR